Som una companyia dedicada integralment
al Teatre de Titelles, Marionetes i Objectes.

APLEC TITELLAIRE I ESPAI ANIMACIONS

divendres, 18 de setembre del 2015


Dissabte 19 de setembre 2015 a les 12 hores fem l'APLEC TITELLAIRE DE CALDERS, on hi presentem la nova seu de Rocamora Teatre, que serà també el laboratori obert per a la creació i producció de Teatre de Titelles i d'Objectes ESPAI ANIMACIONS.
Espai Animacions forma part del Projecte Animacions que, dissenyat per en Carles Cañellas el 2004, sorgeix després d’un llarg període de reflexió i anàlisi de la situació d’aquest gènere a Catalunya, que en substància observa la necessitat de tenir espais permanents de representació, formació i experimentació especialitzats en el tema.
 
Espai Animacions neix de la iniciativa privada, per la necessitat de cobrir aquest buit específic del sector del Teatre de Titelles i d’Objectes a Catalunya.  
 
La particularitat d’aquest àmbit artístic, amb dificultats històriques per articular-se en organitzacions professionals que el defensin i el representin adequadament  davant les institucions, no ha facilitat fins ara que des de la iniciativa pública es pogués establir cap centre de creació especialitzat, com sí han assolit ja les altres disciplines escèniques.
Espai Animacions vol créixer i consolidar-se en els àmbits nacional i internacional amb l’objectiu primordial d’ajudar a promoure la dinamització del sector,  facilitar les sinergies entre els professionals que afavoreixin la coproducció, l’experimentació, la recerca de nous llenguatges i la descoberta i captació  de  nous públics. Incidint en les activitats de formació, diàleg entre artistes o companyies, i intercanvis amb centres, fàbriques de creació i residències artístiques d’àmbit nacional i internacional.
Espai Animacions, ubicat al municipi de Calders (El Moianès) a la Catalunya Central, el gestiona ROCAMORA SCP -la productora de Rocamora Teatre- i estarà obert a professionals i afeccionats interessats en aquestes disciplines escèniques. Es desenvoluparà en els equipaments que amb aquesta finalitat, per conveni i atès l’interès social i cultural de la proposta li proporcionarà l’Ajuntament de Calders. Rocamora Teatre hi aportarà les pròpies infraestructures tècniques de llum i so i les seves instal·lacions (residència, oficina, magatzems, aula i espai d’assaig, estudi de gravació i taller apte per a la construcció d’escenografies, utillatge, ninots, etc.) de més de nou-cents metres quadrats, en els quals hi ha dues edificacions de sis-cents metres quadrats en total.
Espai Animacions convocarà residències d’intercanvi on es facilitarà el contacte i el treball cooperatiu entre artistes. Posarà la seva agenda de contactes  professionals a l’abast de les companyies catalanes per comptar amb directors, dramaturgs i altres especialistes nacionals o estrangers d’aquest àmbit per a llurs produccions. Organitzarà tallers i cursets (workshops i stages) de totes les tècniques associades, així com de posada en escena (caracterització, escenografia, vestuari, llum, so, etc.) aplicades específicament al Teatre de Titelles i d’Objectes.
Espai Animacions s’implicarà en el territori esdevenint punt de referència i dinamitzador cultural en l’entorn. Es coordinarà amb els ajuntaments, el teixit associatiu, centres educatius, empreses i institucions de referència. Implementarà plans de comunicació, d’acord amb les institucions, per tal de garantir que el recurs sigui conegut pels ciutadans del seu entorn i pels professionals del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Traducció - TRANSLATE

Facebook